aini's FotoPage

By: aini mohammad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 9-Mar-2009 04:19 Email | Share | | Bookmark
Mari Kita Menutup Fotopages..

Setelah sekian lama berceloteh disini..akhirnya aku dengan nekad nyer ingin menutup fotopages ini disebab kan sebab2 yang semua orang dah tahu..

marilah kita ke dunia blog..(aku rasa ada dah dekat 3 blog aku yg x aktif.. )

http://omeireez.blogspot.com


Wednesday, 11-Feb-2009 03:02 Email | Share | | Bookmark
Mari ke Pekan

 
 
 
View all 6 photos...
Another entry ke Pekan lagi..oh..sungguh seronok bila berada disini..macam2 barang yang ada kat sini..dari kepala sampailah ke kaki. Dapat merasakan bahawa Pasar Tani disini lagi besar dari Pasar Tani di Kuantan.



Pergi berempat..kesemuanya ahli Kelab Tinggalkan Suami Masing2 di Rumah . naik kete baru ibu mengandung. Cuaca di Kuantan dari awal pagi agak mendung dan hujan renyai2. akan TETAPI bila sampai jer ke destinasi membeli belah..cuaca yang mendung bertukar cerah.. apakah maknanya itu.



Sampai disana..parking memang full..Nasib baik rezeki agak murah..senang jer dapat parking..Maka, bermula lah episod menerjah ke lorong demi lorong..terjumpa pula dengan ramai warga opis..kelakar lak rasa..


Saturday, 3-Jan-2009 02:22 Email | Share | | Bookmark
Disember Punya Cerita

Dah lama x update fp..sekali update utk 1 month nyer cerita. Bulan Disember yang penuh dengan kisah suka dan kisah duka..kalau diberi penimbang, maka kisah duka akan mengambil ranking yang tertinggi sekali..uhukk..uhuk...

Minggu Pertama
Berita yang dinanti2..hubby aku dapat tukar ke Semenanjung dan yang paling besh nyer bila dapat Kuantan. So, makna nyer telah berakhir lah episod penantian kitorang selama 1 1/2 tahun.

Bila dah balik tue..heheheh..panjang le langkah nyer. Aku berkonvoi keTanjung Karang sebagai wakil utk merisik membe hubby aku, Nash. First time ke Tanjung Karang, aku dah jatuh cinta dengan environment kat sini. Tetiba mengingatkan aku suasana yang peaceful kat Kedah.




Minggu Kedua
Rumah aku diserang oleh segerombolan askar2 yang tengah bercuti sekolah..Perghh!!..memang pack tul umah aku. 2 + 4 + 2 = 8 orang. Bulan nie nyer bil letrik confirm mencecah ratusan..heheheh..
bodben 24 hours + PS2 24 hours..memang mantap. Sempena derang ada nie..abang ipar aku membeli si kancil untuk santapan derang.




Minggu Ketiga
Agenda yang paling biasa di department kitorang iaitu acara makan2. Sempena untuk meraikan kengkawan yang akan meninggalkan kitorang. Perlukah aku mention disini...hehehhe..semua dah tau kot.



Minggu yang penuh dengan dugaan..kete aku kena sondol dengan orang belakang..huhuhu...
aku x bersalah..ni semua gara2 kete depan aku..Dah ler ada "P" (Pemandu Paling Pangang). Nak masuk simpang x nak bagi signal..alih2 brek dan masuk simpang. Walaupun aku berada di jarak selamat, adalah agak mustahil untuk aku mengelak dan membrek pada kelajuan 75 km/j. Dengan instinct yang agak payau aku terdengar emergency brek dari belakang dan hentam kete aku.. Alhamdulillah aku x der ape2 walaupun cukup sayu tengok kete aku..tapi x sesayu mamat yang langgar aku. gila nak nangis muka. sebab kete dia lebih teruk dari aku. Untuk kali kedua nyer aku anto kete kt macha.



Diz week juga kitorang dok celebrate besday yaya a.k.a gemuk yang ke 6. Kek dibuat special oleh Kak Farah..tq akak..sedap bangat kek mu itu.




Minggu Keempat
Another dugaan aku..tak sampai 3 hari kuar bengkel..kete aku kena lagi..huhuhuhu...kali ni hubby aku yang bawak..aku x terkata apa..nie mmg macha pun x leh tolong. kos mahal..better claim insurance. so, anto lah kat Swee Lee. Pendek kata, 3 minggu lah kete aku baru siap dan makna kata aku keje 7.30 - 5.30 lah pas ni..



Mendoakan agar tahun baru 1430h ni lebih baik dari tahun yang sebelumnya..moga2 dimurahkan rezki yang berkat...


Saturday, 15-Nov-2008 03:15 Email | Share | | Bookmark
Jom Berkelah

 
 
 
View all 6 photos...

Lokasi : Batu Hitam
Tarikh : 8 November 2008
Kehadiran : Hampir semua penduduk lorong 1-4, IT Department





Yehaa...lama sungguh tidak berpicnic..last sekali pun masa bila eik ..muahaha..tak ingat sebenar nyer..

rancangan yang tidak dirancang. hasil dari borak2 dipetang jumaat di Noor Cafe sehingga lah ke port "Baik Punya.." <--tima kasih tuan umah (Kak Wa and Kak Ina). Maka timbullah plan nie..

Pada asal nyer mahu ke Balok. Disebabkan berlangsung nyer pertandingan memancing maka beramai2 lah menghala ke Batu Hitam. Walaupun ada sedikit permasalahan dari segi komunikasi. yang penting semua selamat sampai pada waktu nyer KECUALI pasangan jauh dari Damansara..

Perkelahan yang sangat seronok..pas makan..makan..pas makan..makan..sehinggakan hubby Kak Far yang membakar jagung x sempat nak rasa hasilnya.

Ok..next time ke Sungai Lembing pula yer..


Monday, 3-Nov-2008 01:00 Email | Share | | Bookmark
Jom Jalan-Jalan

 
 
 
View all 6 photos...
Cuti kali nie berjalan jer keje nyer..mula2 terbayang gak betapa boring nyer untuk menghadap cuti selama 4 days ni..

24/10/2008 (Jumaat)
Ari ni cuti besday sultan. So, plan asal nyer nak ke Pekan bertiga. Aku, Wardah and Ida plus satu (Si Dina yang kenit). Disebabkan ada masalah teknikal (lawak lah citer ko sembur cha ya nun alif tu Ida..) Maka, aku ngan Wardah je lah yang pegi nyer..Walaupun berdua saje (mesti ader org cakap "Isteri sapa lah nie pepagi buta dah kuo g Pekan"..) memang happening lah..ye lah, nama nyer dok Kuantan..nak g Pekan tu pun susah. Pepagi buta dah call Kak Mizah ni nak tanya lokasi ekspo..Gamak nyer "terguling2" Kak Mizah kat umah bila angkat panggilan kitorang..

Yang teramat kagum nyer..aku rasa cam "Pekan di langgar todak". Jalan raya lengang, sunyi, sepi..maka kesimpulan yang leh dibuat nyer..ari nie kan holiday..sah2 ler orang pekan dok berselimut lagi..Sampai jer sana, bermula lah xtvt terapi minda.

B4 balik umah..lepak kt Telok Chempedak sesambil makan McD dengan hati yang x tenang..Mana tak nyer..segroup monyet2 datang nak makan McD..untuk elak kejadian x diingini, blah awal lah..





26/10/2008 (Ahad)
Setelah hampir 10++ years, berjumpa juga ngan classmate aku masa skol dolu..X sangka si Bading ni kawen gak..ye lah..dengan gaya ala2 x baper nak mesra alam ngan kaum pompuan dolu. kitorang konvoi 2 kete ke Kumai, Triang.
Thanks to Kak Nora yang menjadi petunjuk arah by phone..First time ke Triang..memang happening lah..macam2 nama kampung aku jumpa..termasuk lah Kampung Buntut Pulau. x der kenangan ke sini coz gambo yang di snap semua x baper nk menjadi yang memerlukan peng'edit'an tahap Gaban.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net